Čo jedia „moji“ nad 90 alebo ako sa dá zvyknúť na domácu varenú stravu 2

Autor: Karolína Olšavská | 3.7.2019 o 21:00 | Karma článku: 3,26 | Prečítané:  1274x

V mojom predošlom článku som písala o tom, ako si pomaly moji klienti zvykajú na domácu stravu. Jedál z mraziarenskej spoločnosti stále ubúda v našej kuchyni a oni ani nefrfľú. Tak sa celkom z toho teším a pripájam ďalšie obrázky.

         Keďže ešte stále míňame objednané polotovary, pod fotografiami bude v zátvorke, čo je z jedla mrazené. Podotýkam, že to, čo je na jednom tanieri, je práve množstvo, ktoré moji klienti dokážu zjesť obidvaja. Nič viac. Možno skôr menej.

Pre inšpiráciu:

NAŠE POLIEVKY:

Polievka hrášková

Polievka - brokolica, karfiol, mrkva

Polievka z čínskej kapusty a mrkve

Polievka zeleninová - mrkva, karfiol hrach

Polievka zeleninová - zeler, mrkva, kaleráb

Polievka zelerová mliečna

Polievka špargľová

Hlavné jedlá:

                     1. Zemiaky, kuracie dusené (mrazené), dusená zelenina, zeleninový šalát

2. Zemiaky, vyprážaný karfiol (mrazený), domáca majonéza, zeleninový šalát

3. Opekané zemiaky, fašírka (mrazené), dusená zelenina, zeleninový šalát

4. Cestoviny s lečom a mozarellou

5. Ryža, pečené kurča, dusená zelenina a zeleninový šalát

6. Cestoviny s orechmi a mlieko

7. Knedľa, hovädzí guľáš

8. Knedľa so slivkovým lekvárom a makom, mlieko

  9. Hemendex so zvyšnej kysnutej knedle

         Ako využiť všetko, čo ostane, ma naučil môj otec. Ak z obeda ostala knedľa, na večeru, alebo raňajky sme mali hemendex. A ak som urobila ja viac knedle, zamrazila som si a v časoch, kedy bolo treba narýchlo niečo urobiť, natrela som slivkovým lekvárom, dala ohriať na pare, posypala makom alebo kakaom, poliala maslom a obed bol super rýchlo hotový.

 

10. Varené zemiaky, brokolicový nákyp, zeleninový šalát

11. Zemiakové pyré, plnená paprika v paradajkovej omáčke

12. Zeleninové rizoto, zeleninový šalát

13. Špagety s rybou v omáčke, zeleninový šalát

14. Zemiaky opekané, brokolicový nákyp, zeleninový šalát

15. Opekané zemiaky, čevabčiči (mrazené), dusená zelenina, zeleninový šalát

16. Krúpové zeleninové rizoto, zeleninový šalát

17. Jablková žemľovka, mlieko

18. Špagety s bolonézskou omáčkou

 19. Zemiakové gule plnené marhuľami s opraženou strúhankou

20. Zemiaky, koložvárska kapusta, dusená zelenina

21. Zemiakové šúľance, dusená zelenina s kuriatkami (mrazené jedlo), zeleninový šalát

22. Cestoviny a lečo (mrkva, cuketa, paprika, paradajka, cibuľa) s tuniakom

 

 

Poobedňajšie dobroty:

 

Jablková štrúdľa

A samozrejme občas máme kúpne dobroty. Takmer každý deň puding s ovocím (ten varíme doma). Bez neho by sa nerátal môjmu klientovi ani obed.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Kto z daňových zmien získa viac a odkedy? Pozrite si prehľad

Zmení sa daň z príjmov 
aj nezdaniteľné minimum.

Kým nerobil hudbu, topil sa. Raper Dave vyhral ceny Mercury

Albumom Psychodrama mení britský rap.


Už ste čítali?